Η 74η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στον Μαραθώνα στον τόπο που διεξήχθη και το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree το 1963

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, η τελετή απονομής Πτυχίων Διακριτικού Δάσους, υποδέχθηκε 77 νέες και νέους Πτυχιούχους στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Gilwell. Μεταξύ τους και τρία Ενήλικα Στελέχη από την Θεσσαλονίκη που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους. Σοφία, Στέλλα και Παντελή, θερμά συγχαρητήρια!

Το βράδυ του Σαββάτου “ταξιδέψαμε” στο 1963 και στο μεγάλο τότε Προσκοπικό γεγονός του Jamboree μέσω της Προσκοπικής Πυράς. Το δείπνο δόθηκε στο Προσκοπικό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα

Την επόμενη μέρα, αφού προσευχηθήκαμε για τα αδέρφια μας που επέστρεψαν στον Δημιουργό, επισκεφθήκαμε σημαντικά Μουσεία (Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, Αρχαιολογικό Μουσείο) και τόπους του Μαραθώνα.
Στο χώρο του Τύμβου των Αθηναίων Μαραθωνομάχων, ανανεώσαμε το ραντεβού μας… 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Gilwell Park του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο!