Στις 22 Φεβρουαρίου την Ημέρα των γενεθλίων του Ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Baden Powell, οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουμε την Ημέρα Σκέψης.

Αυτή είναι μια αφορμή για να μάθουμε για τη ζωή του και να μοιραστούμε το Όραμά του για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Τη φετινή χρονιά συγκεντρωθήκαμε στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης όπου Παλαιοί και νέοι Πρόσκοποι τραγουδησαμε, παίξαμε και γνωρίσαμε την ζωή και το έργο του Baden Powell.

Ακόμα, κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Δράσεων των Προσκόπων Θεσσαλονίκης για την επετειακή χρόνια των 110 χρόνων.

Επίσης τιμηθηκαν με Ευαρέσκεια οι Πρόσκοποι που συμμετείχαν στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων και δωθηκε Έπαινος στα Ενήλικα Στελέχη του 21ου Συστήματος Θεσσαλονίκης για το Προσκοπικό Πρόγραμμα που εφαρμόζουν για τα παιδιά από την Ουκρανία.

Ακόμα, απονεμήθηκε το μετάλλιο του Φίλου του Προσκοπισμού στον κυριο Διογένη Ζαχαριάδη και το παράσημο του Αργύρου Φοίνικα στον κ. Γιάννη Αναστασιάδη.

Χρόνια πολλά Πρόσκοποι!