Πωλητές για μία ώρα έγιναν 11 λυκόπουλα στη Θεσσαλονίκη, που έβαλαν τα κόκκινα γιλεκάκια τους θέλοντας να στηρίξουν το έργο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Από τις 17:00 ώς τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 11 προσκοπάκια, κυρίως παιδιά της τρίτης έως της πέμπτης Δημοτικού, από το 4ο σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης, στήθηκαν στη συμβολή της οδού Τσιμισκή με Κομνηνών και στις δύο πλευρές της και φώναζαν χαμολεγαστά «περιοδικό δρόμου “Σχεδία”, περιοδικό δρόμου “Σχεδία”».

Ο κόσμος σταματούσε για να αγοράσει ένα περιοδικό «από τους πιο γλυκούς πωλητές», όπως έλεγαν. Όλοι τους πούλησαν, διασκέδασαν, αλλά κυρίως ένιωσαν πώς είναι να στέκεσαι στο κρύο και να απορρίπτεσαι, να παραγκωνίζεσαι.


«Είναι πολύ ωραία εμπειρία αλλά είναι κρίμα ο κόσμος να μην αγοράζει. Οι περισσότεροι μας είπαν ότι είμαστε πολύ χαριτωμένα και πολλοί ήταν αυτοί που αγόρασαν», σχολίασαν τα παιδιά.

«Σκοπός του προσκοπισμού είναι να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Αυτό γίνεται αν εξασφαλίσουμε ότι η επόμενη γενιά θα είναι μία καλή γενιά. Προσφέρουμε στα παιδιά συμπληρωματική διαπαιδαγώγηση και από αυτές τις δράσεις είναι και η σημερινή. Τα παιδιά καταλαβαίνουν εμπράκτως πώς προσφέρεις στον συνάνθρωπο, όπως ακριβώς πρεσβεύει και η βασική αρχή τους προσκοπισμού», λέει ο αρχηγός του συστήματος.

Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με άτομα από τη «Σχεδία» και ζήτησε να λάβουν και οι ίδιοι μέρος στη δράση, που, μάλιστα, τα παιδιά θέλουν να επαναληφθεί.

Πηγή: Voria.gr