Οι Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ήρθαν σε επαφή με το προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν συνεννόησης, διέθεσαν χώρο υποδοχής και φιλοξενίας για οικογένειες που άφησαν την εμπόλεμη ζώνη και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι έφτασαν στην χώρα μας.

Έτσι λοιπόν, το τριήμερο 5-7 Μαρτίου, με άμεσες ενέργειες συλλέχθηκαν είδη ιματισμού (σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα), είδη πρώτης ανάγκης (ατομικής υγιεινής, τρόφιμα) και προετοιμάστηκε ο χώρος στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης.

Έγιναν άμεσες επισκευές σε μπάνια και τουαλέτες, καθαρίστηκαν όλοι χώροι, τοποθετήθηκαν επιπλέον κρεβάτια, διαμορφώθηκε τραπεζαρία και κατάλληλος χώρος για τα παιδιά. Παράλληλα, δημιουργήθηκε πρόγραμμα σίτισης με ενήλικα Στελέχη του ΣΕΠ, μάγειρες και τραπεζοκόμους, ενώ σχεδιάστηκε και πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών. Πολύ γρήγορα βρέθηκαν μεταφραστές και εθελοντές ιατροί.

Και κάπως έτσι οι Πρόσκοποι υποδέχτηκαν τους ομογενείς πρόσφυγες από την Ουκρανία, με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα σπίτια τους!