Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Θρησκευμάτων η Τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους.


Σε αυτην έλαβαν μέρος 170 Ανιχνευτές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ τους και 15 Ανιχνευτές από την Θεσσαλονίκη οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρόοδό τους και έλαβαν το διακριτικό μαντηλι με τον μαίανδρο.

Η ονομασία Προσκόπου Έθνους σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Προσκοπικής προόδου των εφήβων Προσκόπων (Ανιχνευτών, 15 – 18 ετών), οι οποίοι – μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες της Προσκοπικής ζωής – έχουν αναπτύξει τις ικανότητες και κοινωνικές δεξιότητες, που θα τους οδηγήσουν στην ενήλικη ζωή με τις αρχές και τις αξίες που τους κάνουν χρήσιμους για την κοινωνία και ενεργούς πολίτες.Τα διακριτικά μαντήλια απένειμε ο Υπουργός, κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μεταξύ άλλων ανέφερε: “Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που εποπτεύεται από το ΥΠΑΙΘΑ έχει αποδείξει στην πορεία του χρόνου τη συμβολή του στην ενίσχυση των αρχών και των αξιών που συνθέτουν υγιείς προσωπικότητες, ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες”.   

Οι Ανιχνευτές από την Θεσσαλονίκη που ονομάστηκαν” Πρόσκοποι Έθνους ” είναι :


Αχυρόπουλος Αρσένης 6ο Σ.Π. Λευκού Πύργου
Αχυροπούλου Μαρία Άννα 6ο Τ.Ε. Λευκού Πύργου
Βαβαΐτης Θωμάς 2ο Α/Π Πανοράματος
Γκούφα Ρενάτα 2ο Α/Π Πανοράματος
Ζαπουνίδου Αθανασία 6ο Σ.Π. Νεαπόλεως
Ιωαννίδου Βασιλική 1ο Σ.Π. Χαλάστρας
Κουρτίδης Κωνσταντίνος 6ο Σ.Π. Νεαπόλεως
Λαζαρίδης Μηνάς 3ο Α/Π Αμπελοκήπων
Λευκίδης Ζώης 1ο Σ.Π. Καλαμαριάς
Λευκίδης Χρήστος – Παύλος 1ο Π Καλαμαριάς
Πάγκου Αναστασία – Παναγιώτα 6ο Σ.Π. Λευκού Πύργου
Παπακώστα Βασιλική Χριστίνα 11ο Σ.Π. Αναλήψεως
Πολύχρου Αναστασία 1ο Σ.Π. Χαλάστρας
Πουγάτσια Ευαγγελία 1ο Σ.Π. Χαλάστρας
Τσιρπάνη Πολυξένη 1ο Π Καλαμαριάς

Συγχαρητήρια σε όλους!