Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης “Νικόλαος Πρίντζιος”.

Η Δοξολογία των Θεοφανείων τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Προσκόπων Νεάπολης η πομπή μετέβη στην προκυμαία.

Εκεί επτά παραδοσιακές λέμβοι από τα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα της Θεσσαλονίκης απέδωσαν τιμές

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των Προσκόπων που έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, αλλά και η προσέλευση του κόσμου, που παρά το τσουχτερό κρύο, έσπευσε να δει από κοντά τον Αγιασμό των υδάτων.

Την ανάσυρση του Σταυρού έκανε ο 19χρονος Πρόσκοπος του 8ου Συστήματος Τούμπας, Αναστάσιος Τερψίδης ενας εκ των 8 τολμηρών που βούτηξαν για την συνέχιση του εθίμου!

Στην Τελετή χωροστάτησε ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος ενώ παρεβρέθηκαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Γκιουλέκας, η κ. Αννα Ευθυμίου, ο κ. Δημήτρης Κούβελας, η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Γιουτίκας και πλήθος κόσμου.

Δείτε το βίντεο: