Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, οι Πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης  συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή αθλητική δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος “Together in Sport – Phase II” που υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.  



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και είχε ως στόχο να φέρει κοντά παιδιά από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες μέσω του αθλητισμού.

Με πρωταγωνιστές την Ολυμπιονίκη της ξιφασκίας κ. Δώρα Γκουντούρα και τον Πανελληνιονίκη κ. Σωτήρη Ανυφαντή, οι Πρόσκοποι μαζί με ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά από δομές φιλοξενίας της πόλης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ολυμπιακό άθλημα της ξιφασκίας.



Η δράση αυτή δεν ήταν απλώς μια γνωριμία με τον αθλητισμό, αλλά και μια γέφυρα αλληλεγγύης και συνεργασίας. Τα παιδιά μοιράστηκαν εμπειρίες, καλλιέργησαν την ομαδικότητα και βίωσαν την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης.



Δράσεις όπως αυτή ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των νέων, καλλιεργούν την κοινωνική συνοχή και δημιουργούν ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους.