Κάθε χρόνο για ένα διήμερο μέσα στον Νοέμβριο, κτίρια σε όλη την πόλη ανοίγουν για το κοινό και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο.


Το Open House Thessaloniki που φέτος κλείνει τα 10 χρόνια, είναι μια γιορτή Αρχιτεκτονικής, εθελοντισμού, συνεργασίας, περιπλάνησης και πολιτισμού! Φέτος 67 κτίρια άνοιξαν για αρχιτεκτονικές και πολιτιστικές ξεναγήσεις μεταξύ των οποίων βρίσκονταν για πρώτη φορά και το ιστορικό κτίριό μας!


Η αρχή έγινε την Παρασκευή 25/11 όταν οι πόρτες του ιστορικού Κτιρίου μας άνοιξαν για να υποδεχτούν δεκάδες μαθητές από 4 σχολεία της πόλης μας, στα πλαίσια του OPEN SCHOOL που αποτελεί Παράλληλη Δράση του Open House Thessaloniki.


Οι ξεναγήσεις συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο 26-27/11 με την κύρια Δράση, OPEN TOURS όπου εκατοντάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο κτίριό μας.
Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την Αρχιτεκτονική, την Ιστορία του Κτηρίου αλλά και για τις Δράσεις των Προσκόπων της Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν στο Προσκοπικό Μουσείο απο ειδικά εκπαιδευμένους Εθελοντές της Δράσης.


Παράλληλα πολλά Προσκοπικά Τμήματα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν κτίρια που επέλεξαν μέσα στην πόλη ή να ακολουθήσουν θεματικές διαδρομές με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον.


Τέλος οφείλουμε ένα μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα των εθελοντών της Δράσης που ήταν υπεύθυνοι για τις ξεναγήσεις! Ραντεβού του χρόνου λοιπόν!