Προσκοπικό Κέντρο Λιβάδι

Γενικά

Σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων (30χλμ) από τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο καταπράσινο δάσος της Κοινότητας Λιβαδίου του Δήμου Βασιλικών του Νομού Θεσσαλονίκης και σε υψόμετρο οκτακοσίων πενήντα μέτρων (850μ) βρίκσεται το Προσκοπικό Κέντρο “Λιβάδι”.

Καταλύματα

Το κτήριο του Προσκοπικού Κέντρου διαθέτει δύο θαλάμους και μαζί με την κεντρική του αίθουσα (σαλέ) μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 άτομα.

Εξωτερική Διαμονή

Το Προσκοπικό Κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει στον αύλειο χώρο του συνολικά 15 αντίσκηνα των 10 ατόμων, φιλοξενώντας έως 150 άτομα.

Λοιπές Παροχές

WiFi, Θέρμανση, Τζάκι, Ηλεκτρικό Δίκτυο, Δημοτικό και Φυσικό Δίκτυο Ύδρευσης.

Επικοινωνία

Υπεύθυνος: Θεόδωρος Μητρόπουλος

Διεύθυνση: –

Τηλέφωνο: 6907845569

Email: pklivadi@sep.org.gr

Ιστοσελίδα:

 

Εγκαταστάσεις

Το Προσκοπικό Κέντρο διαθέτει: Κεντρική Αίθουσα (Σαλέ), Κουζίνα με ψυγεία και καταψύκτες, Λουτρά και WC, Κλειστή Τραπεζαρία χωρητικότητας 60 ατόμων, Εξωτερική Τραπεζαρία 100 – 150 ατόμων, Λοιπούς βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους.

 

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στο Προσκοπικό Κέντρο γίνεται είτε με λεωφορείο Ο.Α.Σ.Θ. χρησιμοποιώντας τη γραμμή Νο 87, με αφετηρία τον Τερματικό Σταθμό ΙΚΕΑ, είτε με ΙΧ αυτοκίνητο ή τουριστικό λεωφορείο.

Σε κοντινή απόσταση από το Προσκοπικό Κέντρο υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Σε κοντινή απόσταση από το Προσκοπικό Κέντρο υπάρχουν 3 πιστοποιημένες ορεινές διαδρομές των 5 χλμ, 10 χλμ, και 15 χλμ, αντίστοιχα. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης οδηγού βουνού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του.